Ofen auf 180 Grad Ober-/Unterhitze vorheizt.Springform mit einem Backpapier bespannen.
Beat sugar, vanilla sugar, eggs, and margarine until creamy.
Mehl und Backpulver miteinander vermengen und zu der Zucker-Ei-Mischung geben und gut verrühren.ter auskühlen.
Pour batter into springform pan and bake 30–35 minutes.
Test with a toothpick to check doneness.
Remove sponge from the pan and let cool completely.
Making the Strawberry Cream
Wash, dry, and hull the strawberries.
Puree strawberries with an immersion blender and set aside.
Mix mascarpone, Bourbon vanilla, San Apart, and 100 g strawberry puree to make cream.
Divide cream into three bowls:Tint one part yellow, tint one part pink and leave one part natural (light pink from the puree).
Decorating the Strawberry Cake
Spread the remaining strawberry puree (100 g) on the cooled sponge.
Danach wird die "farblose" Erdbeercreme in den Spritzbeutel gefüllt und kleine Röschen (Kreise) gut verteilt auf den Kuchenboden aufgespritzt.
Add yellow dots with the yellow cream.
Fill remaining gaps with the pink cream.
Decorate with sugar sprinkles and pearls.
Notes
Viele bunte Kuchenideen für das Backen mit Kindern findest du auf www.backenmitminis.deDamit du keine spannenden Backaktionen & Rezepte verpasst, melde dich gerne für unseren monatlichen Newsletter "Baking News" an.