1 Brettchen und Messer oder Küchenmaschine zum Zerkleinern des Kräutermix
1 Rührschüssel
1 etwas Frischhaltefolie
1 Teigrolle
1 Plätzchenausstecher
1 Backblech mit Backpapier
1 Auskühlgitter,
Ingredients
Ingredients for the herb mix
2ZweigeRosmarin (ca 1,5 EL)
3ZweigeThymian (ca 2 EL)
1StückKnoblauchzehe
30ggehobelter Parmesan
Ingredients for the cracker dough
200gMehl
120gweiche Butter
1TLBackpulver
1TLkörniges Meersalz
1-2ELMilch
Instructions
First, place all the ingredients for the herb mix into a food processor and chop finely. If you don’t have a food processor, finely chop the rosemary needles, thyme leaves, and garlic clove with a knife, then mix them with the Parmesan.
Next, add all the cracker dough ingredients along with the herb mix into a mixing bowl and knead everything into a smooth dough.
Den Teig für die Parmesan Kräuter Kräcker wickelst du nun in Frischhaltefolie und lässt ihn ca. eine Stunde im Kühlschrank ruhen. Nachdem der Teig eine Stunde geruht hat, wird er aus dem Kühlschrank entnommen und noch einmal kurz durchgeknetet.
Now, preheat the oven to 200°C (top/bottom heat).
Roll out the cracker dough with a rolling pin, then use cookie cutters to cut out delicious crackers and place them on a baking tray lined with parchment paper. (Mini-Tip: If you don’t have cookie cutters, you can simply cut the dough into small rectangles or diamonds—instant homemade crackers!)
Bake the Parmesan herb crackers on the middle rack for 11-13 minutes, until golden brown.
After baking, let the crackers cool on a wire rack—and enjoy your delicious homemade crackers!
Notes
Viele bunte Kuchenideen für das Backen mit Kindern findest du auf www.backenmitminis.deDamit du keine spannenden Backaktionen & Rezepte verpasst, melde dich gerne für unseren monatlichen Newsletter "Baking News" an.