150gdunkle Kuvertüre (wir haben die Kakao Kuvertüre von Pickerd* verwendet)
weiße Schokostreusel
Instructions
Make the Cookie Dough
Weigh or measure all ingredients and knead them together in a mixing bowl until you have a smooth dough.
Chill for at least 30–60 minutes.
If the dough feels too sticky, add a little more flour.
Shape the Mushroom Cookies
Für die "Pilzhüte" formt ihr aus dem Plätzchenteig Kugeln. Diese sollten etwas kleiner als Tischtennisbälle sein. Mit einem Messer schneidet ihr die Kugeln in zwei gleichgroße Hälften. Bevor ihr die "Pilzhüte" auf das Backblech legt, drückt ihr mit dem Finger eine kleine Kuhle in die Mitte der Schnittfläche. Hier könnt ihr nach dem Backen, die Stiele der Pilze besser befestigen. Die Halbkugeln mit der Schnittfläche auf das mit Backpapier aus gelegte Backblech legen.
For the “stems”: Roll small dough ropes with your hands, cut them into 2 cm (¾ inch) pieces, and place them on the baking sheet as well.
Bake in a preheated oven at 175°C (350°F) for 15–17 minutes until lightly golden.
Then transfer to a cooling rack and let cool completely.
Decorate the Mushroom Cookies
While the cookies cool, melt the couverture in a water bath.
Dip one end of a cookie stem into the melted chocolate and carefully press it into the indentation of the mushroom cap. Repeat with all cookies.
Once dry, dip the caps in chocolate and sprinkle with white or colorful sprinkles if desired.
Let the chocolate set completely — and your adorable mushroom cookies are ready!
Notes
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