First, preheat the oven to 175°C (top/bottom heat).
Mix oil, sugar, and eggs with the hand mixer.
Combine ground hazelnuts, flour, baking powder, and salt, and stir into the oil-sugar-egg mixture.
Finally, stir in the milk and pour the batter into the loaf pan lined with baking paper.
Den Haselnusskuchen für 50 Minuten bei 175° Ober-/Unterhitze backen. Mit dem Stäbchentest kannst du testen, ob der Rührkuchen durchgebacken ist.
Let the moist hazelnut cake cool in the pan for 10 minutes, then remove it and place it on a cooling rack to cool completely.
Der Nusskuchen wird zum Spinnenkuchen
Once fully cooled, cover it with the hazelnut glaze melted in a water bath.
Now decorate small spiders on the hazelnut cake: the Peanut Mini Cups form the spider bodies, mini marshmallows make the spider eyes, and the legs are drawn with melted chocolate from a piping bag. And your spider cake for Halloween is ready!
Notes
Viele bunte Kuchenideen für das Backen mit Kindern findest du auf www.backenmitminis.deDamit du keine spannenden Backaktionen & Rezepte verpasst, melde dich gerne für unseren monatlichen Newsletter "Baking News" an.