5-7Stk.säuerliche Äpfel (sollte 300 g Apfelstückchen ergeben)
1Stk.Lemon
2Stk.Eier
150gZucker
1PäckchenVanillezucker
100gMargarine oder Butter
150gDinkelmehl
2TLBackpulver
100mlMilch
50gMandelblättchen
A little powdered sugar for dusting
Instructions
Schneller Apfelkuchen vom Blech
Line your baking sheet with parchment paper.
Peel, core, and dice the apples.
Squeeze the lemon and mix the juice with the apple pieces to prevent browning.
Preheat oven to 180°C (fan) / 350°F (convection).
Combine flour and baking powder in a separate bowl.
Slowly melt the butter in a small saucepan.
In a mixing bowl, beat eggs, sugar, and vanilla sugar with a hand mixer until creamy.
Add the egg mixture together with the butter and milk. Mix briefly until smooth.
Gently fold the apple pieces into the batter, then spread the mixture evenly onto the prepared baking sheet.
Sprinkle the sliced almonds on top.
Bake for about 45 minutes at 180°C (fan) until the cake is golden brown.
Vor dem Servieren wird der Apfelkuchen mit Puderzucker bestäubt.
Notes
Viele bunte Kuchenideen für Kindergeburtstage und Familienfeiern findest du auf www.backenmitminis.de. Dort erwarten dich kreative Rezepte, einfache Anleitungen und Tipps für das Backen mit Kindern.Damit du keine neuen Rezepte, Bastelideen und Backaktionen verpasst, melde dich jetzt für unseren monatlichen Newsletter „Baking News“ an und lass dich regelmäßig inspirieren!